ma: április 17.
Rudolf napja van
felhasználó név:*
jelszó:*
felhasználó létrehozása
elfelejtett jelszó
Figyeljünk oda egymásra is! Azon gondolkozzunk, hogyan tudnánk egymást segíteni és bátorítani, hogy jobban szeressük egymást, és jó dolgokat tegyünk.

Zsid. 10:24
Földhivatalok
Főoldal »


BLOG


közvetítő és értékbecslő

2030 Érd, Hóvirág utca 27.

+36-30/506-0216
e-mail küldése

2012.06.22 18:52 | info | nyilvános | hozzászólások (0) Szólj hozzá » | Ismerősnek elküldöm

Kedves Kollégák!

Sajnálatos módon olyan tapasztalatot kell megosztanom veletek, mely intő egyben tanulságos lehet mindenki számára. A napokban kötöttem szerződést egy ügyfelemmel (szerződéseimben kizárólagosság soha nem szerepel, azt az ügyféllel, illetve a kollégákkal sem tartom korrektnek). Természetesen az ügyféllel tisztességes módon közöltem, hogy megbízhat más közvetítőt, illetve maga is értékesítheti az ingatlanát. Ezt követően pár hét múlva kaptam egy telefonhívást S. Lászlótól, aki úgy mutatkozott be, hogy a „D. H.” képviselője. Elmondta, hogy ügyfelem megbízta őket a korábban nyilvántartásomba vett ingatlan eladásával. Eddig nem is volt probléma, azzal volt problémám amit ez után közölt: Elmondta, hogy olyan szerződést kötött az ügyfelemmel, mely kiköti, hogy ha én viszek egy ügyfelet az ingatlan eladására, akkor azt csak rajtuk keresztül tehetem meg, valamint sikeres értékesítés esetén a jutalékom 50 %-át ki kell nekik fizetnem.  Ekkor rákérdeztem, hogy már ne is haragudjon, de közöttünk milyen jogviszony áll fenn, hogy én számára bármennyit is fizessek. A válasz gyors és lesújtó volt: az ügyfelem egy meghatalmazást adott részükre, hogy a korábban közöttem és az ügyfelem között létrejött szerződést felmondják.

Igazából nem ma kezdtem a szakmát művelni, és lassan kezdem megérteni, hogy miért is szükséges megfelelő képesítés a szakma művelésére. Ebben az esetben kételyem sincs, hogy ennek hiányában történik a foglalkoztatás. Sajnálatosnak és egyben szánalmasnak tartom, hogy a szakmán belül kollégáktól ezt tapasztalom. Elhiszem, hogy a válság minden kollégára nagy nyomást gyakorol, korábban én is számtalan esetben kötöttem keresztszerződést kollégákkal, mely mind a két fél részére előnyös volt, de ez sajnos már nem az. Jelen esetben arról van szó, hogy leszerződsz egy ügyféllel, arra bizonyos kollégák lecsapnak, mint „döglégy a szarra” majd egy olyan monopol helyzetet teremtenek, mely számukra Mekka, számodra pedig csőd! Hiszen milyen  jól is hangzik, ha a másik fél értékesíti az ingatlant, akkor neked ahhoz semmi közöd, ha pedig te adod el, akkor fizess egy számodra ismeretlen közvetítőnek. Elsősorban azt tartom szánalmasnak, hogy az ügyfeleiket megtévesztve/félrevezetve veszik rá a szerződés/”meghatalmazás” aláírására.

 

Lehet, hogy maradi vagyok én továbbra is azt az elvet vallom, hogy dolgozzunk együtt és segítsük egymást, egymás mellett, ellenben a fent említett közvetítő irodával, basszunk ki a kollégákkal, húzzuk le a parasztot, ha tetszik neki bele megy / mert sok választása nagyon nincs/, ha nem akkor meg úgyis ott van egy Joker meghatalmazás, szerződés felmondására. Ez már tényleg arcátlanság. Az állam le esett amikor S. László átküldi részemre az e-mailt, melyben csatolta azt a meghatalmazást, melyben az én ügyfelem megbízza őt, hogy nevében mondják fel velem a létrejött szerződést. Ráadásul S. László annyira primitív módon tette ezt, hogy a meghatalmazást pontatlanul és tartalmi elemét tekintve hiányosan töltött ki. Meghatalmazottként megjelöli F. Krisztinát, akiről már tényleg fogalmam sincs, hogy ki valójában. Tanúk esetében csak macskakaparás látható, sem egy szig. szám, sem egy olvasható aláíró, ráadásul a nevem sem szerepelt benne stb…

Remélem ez a levél az illetékesekhez is eljut, bár egyik szóban forgó személyt sem találtam itt a közösségi portálon, a szaknévsorban (ebből is gondoltam, hogy szakbarbárokról van szó). És akkor még közli velem S. László, hogy ne ítéljem el őket ezért első hallásra, mert már kb. 200 ilyen szerződést kötöttek más közvetítőkkel. Gondoltam magamban, hogy ugyan mit is csinálhattak volna szerencsétlen kollégák, mikor a válság idején mind tudjuk, hogy nem egyszerű ingatlant értékesíteni. Vagy bukom az egészet, vagy amiért megdolgozom csak a felét. Gusztustalanok.

Kérlek írjátok le, hogy mit gondoltok ezzel kapcsolatban, mert lehet hogy én látom rosszul ezt a dolgot és csak nálam ment ki a biztosíték. A válaszok arányát mindenképpen közzé teszem.   

Nem tudom, hogy ti hogyan vagytok vele, de én azt vallom, ha kötöttem szerződést egy ügyféllel, akkor azt ő mondja fel ne egy kívülálló harmadik személy, egyébként a szerződésemben ez benne is van.

Nyilvánvaló, hogy az ügyféltől sem volt korrekt ez az eljárás, de valószínű, hogy jól elkábították, ha őket meghatalmazza, mindenféle kellemetlenségtől megkímélheti magát, majd ők felmondják a szerződésemet. Ha más nem is de az biztos, hogy ez nagyon ETIKÁTLAN!

Tisztelettel: Marek János értékbecslő, ingatlanközvetítő

Azt kívánom, hogy a szakma vesse ki magából az ilyeneket.

 


CSATOLT KÉPEK (1)
HOZZÁSZÓLÁSOK
0 hozzászólás 0 oldalon
Archivum

| ha hibát, félreérthető dolgot talál a portálon klikk ide |
jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

  • Kérdezd meg az ügyvédünket!
    írta: Anonimus
    07.17 20:59
  • Nyári szabadság az ingatlanpiacon + parlagfű allergia ellenes me
    írta: Szántó Zsuzsanna
    06.04 18:36
  • Nyári szabadság az ingatlanpiacon + parlagfű allergia ellenes me
    írta: Makkainé Hoksza Éva
    06.04 11:14
  • Az a nyerö, aki nagyobbat hazudik?
    írta: Oláh Emese
    06.02 09:32
  • Válasz: ingatlanpanasz
    írta: Békési Béla
    05.02 23:19

  • Szerinted mennyire fontos az energiatanúsítás?

    Nagyon fontos, hogy energiakímélő megoldásokat találjunk, ebben segítség a tanúsítás
    Jó, ha van, de nem annyira lényeges
    Ha van van, ha nincs nincs...
    nem tartom lényegesnek
    Ez felesleges sarc!